Nastanitev
Hiška se nahaja na Otoku Žižanj. V hiši je 6 ležišč, lahko pa se doda tudi kakšno pomožno ležišče. Cisterna z vodo vsebuje 20.000 l, električna energija pa je solarna - 12V. V vseh prostorih je električna luč, v glavnem prostoru pa je tudi pretvornik na 230V, kamor lahko priključite manjše porabnike ( polnilce, radio, TV, Laptop.... ). Tekoča voda se nahaja v sobi in kopalnici. Kuhinja je opremljena s štedilnikom in velikim hladilnikom z zamrzovalnikom na plin. Posteljnina in posoda je v hiši.
Prevoz do hiške je iz Biograda.

Hiška se nahaja v osami. Soba je velika 26m2, kuhinja 10m2 in kopalnica 6m2. Hiški pripadajo 3 velike terase, 2 z naravno in 1 z umetno  senco.

Hladilnik in kuhanje je na plin. Kuhinja, kjer lahko bolj normalno kuhate je pod teraso; v njej sta  plinski hladilnik in plinski štedilnik. Plin priskrbi lastnik hiše. Elektrika je samo na sonce. V vseh prostorih je luč na 12 V, v glavnem prostoru pa je tudi vtičnica za 230 V. Z elektriko je treba varčevati, saj je edini vir elektrike sončna celica na strehi in velik akumulator v kleti. Elektrika zadostuje za razsvetljavo, radijo, vodno črpalko in manjše porabnike.

Mobitel je. Signal namreč, aparat neseš s sabo.

Voda je kapnica. Pijačo je dobro imeti s seboj, čeprav je voda načeloma pitna je bolj za pranje, kuho in tuš.

WC je klasičen evropski, splakovanje pa ima urejeno z morsko vodo, ki jo črpalka avtomatsko črpa iz morja.

Ceste ni, TV ni, Interneta ni, Diska ni, trgovine ni, bolnice, tržnice, banke, pošte, ... ni. Res pa je, da so vse te "dobrine" civilizacije oddaljene le eno uro vožnje z motornim čolnom, tako, da je obisk trgovine na Vrgadi, ali Tkonu prav prijeten jutranji izlet s čolničkom.

V cene je vračunano vse razen hrane in pijače - to je:

  • Prijazni lastnik te na otok pripelje s svojo ljubko barko in te čez dogovorjen čas odpelje.
  • Če si tam teden ali dlje, vsake tri dni pripelje špecerijo, ki jo naročiš po telefonu.
  • Poskrbi za plin za hladilnika in kuho.
  • Uporabljaš vse, kar je v hiši in okrog nje. Vsa lepota narave, mir in počitek, sonce in zvezde…
  • Sončna zaščita zelo priporočena. Komarjev in drugega mrčesa praviloma ni veliko.
  • Zelenje pokriva cel otok. To je v glavnem nizka vegatacija, vmes so posamezna drevesa.